Grön Flagg

Grön Flagg

I mars 2018 fick vi vår Grön Flagg-certifiering. Vi är mycket stolta och glada över vår flagga. Den är ett tecken på att vi arbetar med miljön och att vi är med och förbättrar världen.

Just nu arbetar vi med tre områden för att få fortsätta ha vår gröna flagga hissad.

  • Gråsuggebo, vem tar hand om alla löven i skogen?
  • Odling, barnen får vara med och odla, sköta om och skörda. Var kommer vår mat ifrån?
  • Sopsortering, hur och varför ska man sopsortera?

Om Grön Flagg

Håll Sverige Rent har drivit Grön Flagg sedan 1996 och idag är 2 200 skolor och förskolor runt om i landet anslutna. Det betyder att över 170 000 barn och unga är aktiva med arbetet som leder fram till att den gröna flaggan hissas.

Som undervisningsverktyg erbjuder Grön Flagg ett enande ramverk kring hur skolor och förskolor kan lära ut hållbarhetsfrågor på ett spännande sätt. Tillsammans hittar deltagarna på aktiviteter som de testar i sin närmiljö. Självklart är Håll Sverige Rents hjärtefråga, nedskräpning, alltid ett aktuellt exempel.

Arbetet med Grön Flagg ger förutom lärande också en känsla av gemenskap. Att få hissa själva flaggan är såklart en stor del av det. Men vägen dit är fylld med mycket mer att vara stolt över och känna gruppsamhörighet kring. Få saker är så starka som att tillsammans dela känslan att “wow, vi har gjort skillnad”. www.hsr.se