Pastorns funderingar – Augusti

LÄNGTAN

När jag smakar på det ordet är det många bilder som dyker upp på min näthinna.

När jag som tioåring ville ha en egen radio med kasettbandspelare. Mina föräldrar hade lovat mig att om jag sparade ihop till hälften av kostnaden skulle de bistå med resten. Jag sparade varenda öre jag kunde och väntade och längtade. Till sist hade jag så mycket pengar som jag skulle bidra med och vi kunde äntligen åka till affären. Det var en lycklig 10-åring som bar hem sin alldeles egna kassetradio den dagen.

När skolterminen börjar gå mot sitt slut och man har det flera veckor långa sommarlovet framför sig.

När man står på tågperrongen och väntar på att tåget med en saknad vän snart ska rulla in på stationen.

Eller varför inte den här sommaren. Visst har det varit härligt med sol och värme, möjligheten att bada alla dagar man kan och vill. Men i ärlighetens namn – jag har längtat efter regn! När det sen kom var jag nog inte ensam om att tacksamt gå ut och ställa mig och njuta av det.

Min gissning är att det är väldigt få människor som ärligt kan säga att de inte längtar eller längtat efter något i hela sitt liv. Vi längtar alla efter olika saker och vi har olika sätt att fylla vår längtan.

Som hjorten längtar till bäckens vatten, så längtar jag till dig, o Gud.
Ps 42:2

Av egen erfarenhet vet jag att Gud både vill och kan möta vår längtan efter honom! Om vi ger honom vår tillåtelse.

Lotta Högsveden

Total Page Visits: 250 - Today Page Visits: 1