Pastorns funderingar – December

GÅVOR AV KÄRLEK

Det är febril aktivitet vid vårt köksbord. Det hämtas papper och penna. Pannan har strax en fundersam rynka och blyertspennan är på väg in i munnen. Snart hörs frågan: Mamma hur stavas? Det är dags att skriva önskelista till julafton! Det är roligt att få, men framför allt ge julklappar på julafton. Personligen tycker jag inte att det viktigaste är det ekonomiska värdet på gåvan. Det är tanken och känslan av omsorg och kärlek som ligger bakom som betyder något. När jag funderar omkring vilka gåvor jag vill ge till jul är det en rolig utmaning att komma på något som personen i fråga uppskattar.

Att få ta emot gåvor som man verkligen känner är givna av kärlek är en angenäm upplevelse. En teckning från ett barn. En varm kram. En påse med hembakat bröd den där veckan när man själv inte hinner baka. Listan kan göras hur lång som helst. Vi vet nog alla hur det känns när gåvan vi får doftar av kärlek.

Så här i advents och jultid får vi påminna varandra om den största gåvan av kärlek som någonsin getts eller kommer att ges på vår jord. När Gud själv blev människa och föddes hit till jorden för vår skull.

Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv. Ty Gud sände inte sin son till världen för att döma världen utan för att världen skulle räddas genom honom.  Joh. 3:16–17

En del av oss har hört de här orden flera gånger. För mig är det lika stort varje gång! Gud älskar dig och mig så otroligt mycket! Att han är beredd att göra vad som helst för att vi ska kunna ha en personlig relation med honom.  Det om något är en gåva som är given av kärlek!

När du ger och tar emot gåvor den här julen glöm då inte bort den största och viktigaste gåvan från Gud själv!

God Jul & ett välsignat Gott Nytt År!

Lotta Högsveden

Total Page Visits: 393 - Today Page Visits: 6