Pastorns funderingar – December

När Jesus kom hit till vår planet, då kom han inte i nå´t rymdskepp. Han lämnade himlens härlighet och kom som ett litet barn. Han kom som ett litet barn.

De här orden är några rader från en sång jag sjöng när jag var liten och var i den åldern då det var roligt att fundera omkring hur det kunde varit om Jesus kommit i ett rymdskepp. När vi hör sången eller läser textraden kanske någon av oss lyfter på ögonbrynet och skrattar lite åt tanken. Det är en rätt så underlig tanke att Jesus-barnet skulle kommit hit till jorden i ett rymdskepp. För oavsett vad vi tror om Jesus så vet de flesta av oss att han föddes bland djuren i Betlehem för mer än 2 000 år sedan.

Vi går in i adventstiden nu och om bara några veckor är det dags att fira jul. Jag tillhör dem som älskar den här månaden. Och jag erkänner villigt att jag njuter när jag hör musiken, känner dofterna, förväntan och glädjen som finns under december månad. Men allt det är ju enbart glasyren på kakan så att säga. Det viktigaste, eller rättare sagt den viktigaste med julen är Jesus Kristus själv. Han som är Gud och kunde ha krävt att få komma hit med pompa och ståt. Han avstod från allting för vår skull, han lämnade himlens härlighet och kom som ett litet barn. Inte för att vi skulle kunna sjunga sånger, äta gott och ge varandra presenter. Han avstod från allt för att du skulle kunna leva ditt liv i gemenskap med honom, Gud själv.

Fastän han till sin natur var Gud, ansåg han inte sin jämlikhet med Gud vara något att hålla fast vid. Nej, han avstod från allt, antog en tjänares gestalt och blev lik en människa. Till det yttre blev han människa, han gjorde sig ödmjuk och lydde ända in i döden, döden på ett kors. Därför har Gud upphöjt honom över allt annat och gett honom det namn som står över alla andra namn, för att alla ska böja knä för Jesus namn, både i himlen och på jorden och under jorden, och alla bekänna att Jesus Kristus är Herren, så att Gud, vår Fader, blir ärad. Fil 2:6 – 11

Detta är den STORA anledningen till att jag både kan och vill önska dig en riktigt God och Välsignad jul.

Lotta Högsveden                               

Total Page Visits: 1000 - Today Page Visits: 6