Pastorns funderingar – December

Oj redan nu!

Det här är ord som jag precis nu skulle kunna säga. Är det redan dags för advent och julförberedelser. Det känns inte som det var så länge sen solen sken och jag njöt av värmen. Nu är det istället dags att ta på sig mössa och vantar, ibland skrapa bilrutan och om ett tag kanske till och med få pulsa i snön. Känslorna och tankarna inför detta kan nog variera men faktum kvarstår att nu närmar sig julen med stormsteg. Bara att höra detta eller läsa det kan göra att en del av oss får hjärtklappning.  Det är så mycket som ska ordnas och fixas. Pepparkakor och lussebullar, Glöggfest på jobbet, julbord, julklappar och godis, städa, luciafirande. Jag vet att detta absolut inte var tanken med julen. Visst, självklart är det så att vi gärna får göra allt detta om vi tycker att det är roligt. Jag kan vara den förste att erkänna att det är en riktig ”julromantiker” som skriver de här raderna. Men julen är så mycket mer än något mysigt och stämningsfullt i den svenska vinterkylan. Guds egen Son föddes hit till jorden. Jesus, Gud själv kom hit för att du och jag ska kunna ha en egen personlig relation med honom.

Bilderna som du och jag har av Gud kan nog variera. För en del av oss är Gud helt frånvarande. För andra är han konkret närvarande varje dag. En del ser honom som dömande och aggressiv. Andra har en kärleksfull relation till sin Far i himlen.

Ty Gud sände inte sin son till världen för att döma världen utan för att världen skulle räddas genom honom. Joh. 3:17

Det om något är ett stort ljus i mörkret! Jag vill gärna ta tillfället i akt och säga att Gud vill dig, han älskar och vill ha gemenskap med dig. Låt den här julen få handla om något mer än bara julmusik, klappar och en massa mat. Ta dig tid med att lära känna den verkliga orsaken till att vi firar jul. Jesus Kristus, Guds egen Son. Han vill komma med sin frid mitt in i ett stressat liv och en jäktig vardag. Han vill komma med sitt liv och sin värme in i en mörk och kall tid.

Det folk som vandrar i mörkret skall se ett stort ljus, ja, över dem som bor i dödsskuggans land skall ett ljus skina klart. Du skall göra folket talrikt, du skall göra dess glädje stor. Inför dig skall de glädja sig, som man gläds under skördetiden, som man fröjdar sig, när man utskiftar byte. Ty du skall bryta sönder deras bördors ok och deras skuldrors gissel och deras plågares stav, liksom i Midjans tid. Och skon som krigaren bar i stridslarmet, och manteln som sölades i blod, allt sådant skall brännas upp och förtäras av eld. Ty ett barn blir oss fött, en son blir oss given, och på hans skuldror skall herradömet vila, och hans namn skall vara: Underbar i råd, Väldig Gud, Evig fader, Fridsfurste.

Jes 9:2-6

En riktigt God jul och ett Gott Nytt År ! Lotta Högsveden

Total Page Visits: 304 - Today Page Visits: 2