Pastorns funderingar – Februari

SE, JAG GÖR ALLTING NYTT.

Jag sitter och skriver de här raderna en trappa upp på Bokis (Bokcafé Lovisa) där jag har min expedition. De senaste veckorna har det varit ovanligt tyst här. Som de flesta av er kanske vet har januari månad och några veckor i februari ägnats åt renovering. Det har slipats, spacklats, spikats, tapetserats och målats för fullt Nu är det som vanligt igen; det hörs skrammel från glas och porslin, människor samtalar och skrattar och det känns gott.

Jag har flera gånger under resans gång konstaterat att det har blivit fint! Men allt det nya och nymålade har på nytt påmint mig om vad förändringar gör med oss och med de människor vi har runt omkring oss. De slitningar som åren har gett trappan upp till övervåningen blir mer synliga när golvet framför trappan är nylagt. Så är det med oss människor också. Vi lever ett bra liv och det är egentligen inga större fel på någon av oss. Men det är när jag ser en positiv förändring hos en annan människa som jag också ser de ställen där livet och det jag upplevt har slitet på mig.

Här tror jag ibland att vi kan missförstå vad det innebär att vara kristen. Där man kan tro att kristna ska vara bättre och finare än andra människor. Att vara kristen handlar absolut inte om att jag ska vara duktigare än någon annan, eller att jag skulle leva ett liv som är bättre än ditt. Att vara kristen innebär att jag lever mitt liv tillsammans med Jesus Kristus – Gud själv. Där han får renovera mig som han vill. Och jag får leva hela mitt liv tillsammans med honom. Visst det kan innebära förändringar i mitt liv, men som sagt det är inte jag som behöver arbeta på att vara duktig eller se fin ut. Det är han som står för renoveringen. Det är jag otroligt tacksam för!

Han som sitter på tronen sa: ”Se, jag gör allting nytt!” Upp 21:5a

Lotta Högsveden

Total Page Visits: 8033 - Today Page Visits: 29