Pastorns funderingar – Juni

De senaste veckorna har det funnits många olika fåglar på åkrarna runt vårt hus. Det har varit allt från den mista lilla fink till den största måsfågeln. Anledningen är lika enkel som  självklar. För några veckor sedan rullade traktorerna fram och tillbaka över åkern. Jorden är full med frö!

När jag har sett alla fåglarna som med hjärtans lust, ivrigt pickar i sig av allt det goda. Då har mina tankar vandrat vidare till några av de ord som Jesus har sagt om sådd och frö. Jesus talar ibland om senapskornet, ett bland de minsta fröerna. Som när det har såtts skjuter upp och blir större än alla örter och får så stora grenar att himlens fåglar kan bygga bo i dess skugga. Senapskornet i sig självt är varken finare eller bättre än något annat frö! Det är precis så som Gud har skapat det. När det får suga i sig av näringen i jorden. När det får både sol och vatten. Då växer det till något stort och bra, precis som Gud har tänkt.

Precis så kan det vara för oss människor också. Vi kan se på oss själva som vi ser på senapskornet. Egentligen inte mycket att ha, litet, gult och lite torrt. Men faktum är att när Gud får göra det han har tänkt. När vi får växa i hans omsorg och få del av både sol och regn. Då kan vi växa till något stort. Kanske till och med större än vad vi ens själva kunde ana, men som Gud redan visste fanns där!

Jag vet inte vad du tror och tänker om Jesus. Men jag vet att han tror på dig. Han älskar dig så mycket att han gav sitt liv för dig. Han vill att du ska växa och bli det fina som han har tänkt från början när han skapade dig!

“Tjuven kommer bara för att stjäla, slakta och döda. Jag har kommit för att de skall ha liv, och liv i överflöd.” Joh 10:10

När jag den här sommaren kommer att se hur det växer på åkrar och ängar runtomkring kommer jag tacksamt tänka på just de här orden som Jesus sagt. Livet tillsammans med honom är inte torrt och tråkigt även om en del människor ibland kanske tror det. Precis som det lilla fröet, senapskornet, innehåller det liv och växt i överflöd!

Jag vill önska dig en härlig sommar full av liv och växt!

Lotta Högsveden

Total Page Visits: 188 - Today Page Visits: 1