Pastorns funderingar – Juni

Solen skiner från en klarblå himmel. Björkarna utmed vägen nästan lyser i all sin ljusgröna, skira skrud. Ljuset från solen glittrar i Vätterns yta och om man lyssnar riktigt nog kan man höra fågelsång genom den nedvevade rutan. Visst jag är lite trött efter en full arbetsdag på väg hem, men jag förundras samtidigt av allt det vackra liv som flödar i naturen så här års.

Det är inte första gången, jag har varit med om det många gånger i flera års tid. Men faktum är att jag blir lika fascinerad varje gång det händer. Hur otroligt vacker vår skapelse, naturen är. Vilken vacker gåva vi har fått av Gud att njuta av och vårda!

För mig är det stort att Gud som har skapat allt detta vackra. Han som gjort allt så perfekt in i minsta detalj. Han har även skapat dig och mig.
Men han har inte bara skapat oss och sedan lämnat oss för att aldrig skänka oss en tanke mer. Han har omsorg om oss och han vill dela, inte bara allt det vackra med oss. Han vill dela allt, hela ditt liv.

När jag ser din himmel, dina fingrars verk, månen och stjärnorna som du har skapat – vad är då en människa att du tänker på henne, en människoson att du tar hand om honom? Psalm 8:4-5

Gud tänker på dig, han vill ta hand om dig, alla dagar. De dagar som solen strålar och du kan höra fågelsången. Men också de dagar som känns regntunga och grå. Han som skapat hela universum vill ta hand om dig och mig.
Det är stort!

Jag vill önska dig en härlig tid i sommar med sol och värme. Jag vill också passa på att uppmuntra dig. Kom ihåg att Gud som har skapat dig vill vara med och dela ditt liv alla dagar. Han vill ta hand om dig!

Glad sommar!
Lotta Högsveden

Total Page Visits: 354 - Today Page Visits: 3