Pastorns funderingar – Juni

Glass smakar sommar tycker jag.

När jag för några dagar sedan var ute och körde bil. Kunde jag lyssna på radiopratarna som tillsammans försökte att betygsätta de olika glassföretagens nya glassar. Stämmer namn och utseende ihop med det man smakade? Hur många poäng ger du den eller den glassen? Jag har själv hittat en ny favorit som jag gärna äter och talar gott om för den som vill lyssna. Glass är gott och det hör sommaren till, tycker jag!

Det finns många saker i livet som vi kan ha åsikter om. Vi tycker och tänker, vi stöter och blöter våra åsikter och argument. En del är stora och avgörande, andra är av mindre karaktär. Självklara att samtala om, men absolut inte livsavgörande, som glass till exempel. En av de större frågorna i livet är vad vi tycker och tänker om Gud?

Jag tänker absolut inte jämföra Gud med en glass. Men vi kan faktiskt använda frågan de hade i radioprogrammet jag lyssnade till. Stämmer det man hör och tror om Gud ihop med det man smakar? Det kan ibland vara lättare att tycka och tänka innan man ens har smakat. Så är det när det gäller sommarens nya glassar; Den där verkar spännande. Eller Den vill jag inte ens försöka smaka på. Så är det ibland med Gud också. Vi tror och tycker innan vi kanske inte riktigt har smakat.

Se och smaka Herrens godhet, lycklig den som flyr till honom! Ps 34:9

När jag pratar gott om den nya glassen som har blivit en av mina favoriter. Då säger jag: smaka och säg vad du tycker. Det vill jag säga till dig om Gud också. Våga smaka och se vem Gud är den här sommaren. Även om vi får ledighet och semester så tar aldrig Gud ledigt. Han finns alltid där för den som söker honom.

Om du undrar lovar jag att berätta vilken som är min nya glassfavorit och mycket gärna vad Gud betyder för mig.

Lotta Högsveden

Total Page Visits: 4057 - Today Page Visits: 14