Pastorns funderingar – Mars

Snart är det vår.

Det här konstaterandet lockar fram flera olika tankar och känslor hos oss.

Den första solvärmen vid husknuten.
Det börjar damma ordentligt när vi kör på våra grusvägar.
Det blir dags att plocka fram den allra minsta vasen i huset, kanske till och med äggkoppen. För att sätta fram de första spirande vårblommorna på bordet.
Det droppar från taken. Det droppar från näsan, om man ärt pollenallergiker.
Det porlar och hoppar i bäckar och diken. Det kommer frostnätter.
Det kommer musöron på björkarna och saven stiger i allt som lever.
Det är vår i luften…

Även om jag vet att årstiderna kommer och går så fascineras jag alltid lika mycket över livet som spirar och gror när våren är på gång. Tänk att det kan finna så mycket liv i ett träd som stått där hela vintern, kalt och utan ett enda löv på grenarna. Eller lökarna som vi grävde ner i den mörka jorden som nu börjar växa och gro när våren och värmen kommer. Till och med på platser där vi inte har förväntat oss. Det är stort.

Den här tiden fascineras jag också över Guds skaparkraft och över hans uppfinningsrikedom. Tänk att han vill allt det här vackra. Han vill att det ska finnas och ge oss skönhet och glädje. Men inte bara det han vill dig och mig också. Han har skapat dig, inte lik någon annan, helt enkelt för att han vill. Det är gott att veta att Gud har råd med äkta original, han behöver inte göra några billiga kopior.

Du och jag kan ha olika tankar och åsikter om Gud. En del av oss tror på och lever våra liv tillsammans med honom, andra inte. En del vet inte riktigt om han finns. Men oavsett vad vi tänker eller tycker om Gud så tänker han gott om oss. Han tänker goda tankar om oss och vill oss väl, han vill dig väl.

Jag vet vilka avsikter jag har med er, säger Herren: välgång, inte olycka. Jag skall ge er en framtid och ett hopp. När ni åkallar mig och ber till mig skall jag lyssna på er. När ni söker mig skall ni finna mig. Ja, om ni helhjärtat söker efter mig. Jer. 29:11-13

Lotta Högsveden

Total Page Visits: 271 - Today Page Visits: 3