Pastorns funderingar – September

Solen lyser och man ser varenda fläck och märke efter regnet…
Nu bara måste jag ta tag i det här…
Nu är det dags…

Känner du igen känslan och tanken?
Oavsett om vi bor i hus eller lägenhet.
Om vi har några få rum och kök eller så många rum att vi inte orkar räkna.
Vi ställs alla till slut inför faktum!
Nu är det dags att plocka fram vatten, trasa och flaskan med putsmedel. Fönstren ska bli rena!

Detta var exakt vad som gjordes hemma hos oss för några dagar sedan. Jag kan ärligt erkänna, att putsa fönstren är inte någon syssla som vi fightas om att få utföra. Men när det väl är gjort vilken skillnad. Förändringen går inte att ta miste på. Man ser bättre både ut och in.

Sist jag stod och putsade fönstren och märkte förändringen påmindes jag om den minst lika stora förändring som Bibeln erbjuder oss genom Jesus Kristus.

Alla har syndat och gått miste om härligheten från Gud, och utan att ha förtjänat det blir de rättfärdiga av hans nåd, eftersom han har friköpt dem genom Kristus Jesus. Rom 3:23-24

Innan jag hade putsat fönstren var jag van vid att titta ut genom våra smutsiga fönster. Det var inte så farligt, jag såg ju allt som hände utanför. Det var först när de var rena som jag tydligt märkte skillnaden. Så kan det vara i livet också. Det liv som vi lever är inte så farligt. Vi gör inga stora fel. Precis som mina smutsiga fönster är det helt ok. Men enligt Bibeln så behöver vi alla, oavsett vem vi är, tvättas rena. Det handlar absolut inte om att någon skulle vara bättre eller förmer än någon annan. Vi behöver helt enkelt var och en av oss få säga vårt ja till Jesus och bli rentvättade av honom, få ta emot av hans förlåtelse och nåd.

Precis som mina fönster blir smutsiga igen så kan det bli fel i livet även när jag sagt mitt ja till Jesus. Men då finns han bara en bön eller tanke bort och vill inget hellre än att hjälpa oss. Glöm inte bort att ta vara på den möjligheten!

Lotta Högsveden

Total Page Visits: 172 - Today Page Visits: 2