Pastorns funderingar – September

”Hej! Vad roligt att se dig igen. Har sommaren varit bra?”
Jag gissar att detta är en mening som flera av oss både har sagt och hört de senaste veckorna. Svaren på frågan har säkert varit varierande.

Jo tack vi har haft det bra…
Nej usch, nästa sommar bokar vi en resa till solen…
Jag har lärt mig simma i sommar…
Vi har varit på den mest fantastiska fjällvandring. Visst det var lite kallt, men vilka vyer…
Det var inte så kul att hela min semester regnade bort…
Det var det bästa läger jag har varit på i hela mitt liv…

När jag fick den här frågan var det korta svaret: Sommaren har varit blandad, men bra. Vi har hunnit med att umgås med familj och vänner. Det blev inte lika många besök vid stranden som förra året. Vi var tvungna att ta på oss regnkläder för att kunna gå till badviken hos våra vänner på västkusten. Men det var lika roligt att träffa dem även om inte solen sken på oss.
Vi har spelat spel och bakat bullar. Vi har trillat av gungor och fått myggbett och skrapsår. Vi har tagit ut stickor ur fötterna och grillat och ätit på altanen. Helt enkelt en blandad men bra sommar!

När jag tänker tillbaka på semester och sommarlov så dyker ett välkänt Bibelord upp i mitt huvud. Det är Jesus som säger så här:

Jag är med er alla dagar till tidens slut. Matt 28:20b

Jag vet att ingen av oss har en upplevelse av den här sommaren som är exakt likadan någon annans. Sommaren blev kanske precis så fantastisk och härlig som du planerade och ville. Eller så blev den precis tvärtom, kanske upplevde du en sommar som inte alls blev som du tänkt och förväntat dig.
Oavsett vad du har upplevt eller minns. Så vet jag att även om dagar och upplevelser kan se väldigt olika ut så är Jesus helt oförändrad. Han är den han alltid har varit och kommer att vara. Det är han som lovar oss att vara med oss alla dagar i livet. Det gäller både de regniga och soliga dagarna. Sommar, vinter, höst och vår.
Det är gott att veta nu när vi går mot höst och sommaren som vi haft blir ett minne att se tillbaka på.

Jag vill önska dig en härlig höst att minnas med glädje.
Lotta Högsveden

Total Page Visits: 149 - Today Page Visits: 2